Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Παιδεία, τεχνοκράτες και δημιουργική αντίσταση

Παιδεία, τεχνοκράτες και δημιουργική αντίσταση 18 έτη 4 μήνες πριν, #535

  • soares
  • soares's Avatar
(Μεταφέρω εδώ ένα θέμα που προέκυψε σε άλλο thread, αλλά πιστεύω αξίζει να συζυτηθεί)

Μαρίνα Φραγκίσκου έγραψε:
Σκιπίωνας έγραψε:
Μαρίνα Φραγκίσκου έγραψε:
Σκιπίωνα για τα περί \"πυρήνα δημιουργικής αντίστασης\" δεν κατάλαβα τίποτα. Κάντο μου λίγο πιο λιανά, συμμετέχοντας σε αυτό το forum σε ποιο ακριβώς πράγμα υποτίθεται ότι πρέπει να αντιστέκομαι?

Στα σκατα που μας σερβιρουν οι \"τεχνοκρατες\" της μουσικης

Οι \"τεχνοκράτες της μουσικής\" είναι δυστυχώς σταγόνα στον ωκεανό, Σκιπίωνα. ¸χουν την ελάχιστη, θα έλεγα, ευθύνη στο οργανωμένο έγκλημα που γίνεται κατά της παιδείας, το οποίο είναι η ουσία του προβλήματος και έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία.

Γιατί πως είναι δυνατόν ένα νέο παιδί να συγκινηθεί από το έργο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όταν σε κάθε τραγούδι έχει καμιά 40αριά άγνωστες λέξεις. Είναι λογικό και επόμενο αυτό το παιδί να ακολουθήσει τους \"τεχνοκράτες της μουσικής\" και οτιδήποτε άλλο του σερβίρεται στοχεύοντας στην αποχαύνωση του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλοι μας ξέρουμε μέσες άκρες να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστη, αλλά οι περισσότεροι (βάζω πρώτα απ´όλους τον ευατό μου) δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε την γλώσσα. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ουσιαστικό πρόβλημα το οποίο αξίζει όλοι να συζητάμε και να αντισταθούμε αρχίζοντας ο καθένας πρώτα από τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να φτάσεις κατευθείαν στο Ω αν δεν περάσεις πρώτα από το Α και όλη την άλλη σειρά που ακολουθεί. Αν όμως διασχίσεις όλη την ακολουθία θεωρώ ότι είναι πανέυκολο να αντισταθείς και στους τεχνοκράτες της μουσικής αλλά και στους λοιπούς χειραγωγούς του πνεύματος μας.


Ναι μεν, αλλά...

Και εγώ είχα \"άγνωστες λέξεις\" (κυρίως ονόματα) και φαντάζομαι και όλοι, αλλά αυτό δεν με σταμάτησε, η συγκίνηση έρχεται από αλλού.. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να φταίει \"η παιδεία\", φταίω εγώ και εσύ και όλο το forum και όλο το non-forum. Και για ότι αφορά εμένα φταίω μάλλον μόνο εγώ (μακροπρόθεσμα). Η παιδεία είμαι εγώ.

Καλή η γλώσσα, αν την κατέχεις, αλλά να επικοινωνήσεις τι; Πώς να σκεφτείς Άλλα πραγματα όταν σε βομβαρδίζουν καθημερινά οι ανόητοι με κάθε λογής σκουπίδια; (σ'αυτό το σημείο είμαι με τον Σκιπίωνα).

Εγώ προσωπικά έχω νιώσει αρκετές φορές σαν ένα \"νησί του περίεργου\", που το χτυπάει το τσουνάμι της καθημερινής ανοησίας, και πιστεύω κι άλλοι από εδώ το έχουν νιώσει.. Για την ώρα κρατάω και θα κρατάω, αλλά δεν ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα αλλάξει όσο ζω. Ποντάρω στο extreme σενάριο, τα διάφορα νησιά να ενωθούν και να γίνουν μια Περίεργη Ήπειρος..
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Παιδεία, τεχνοκράτες και δημιουργική αντίσταση 18 έτη 4 μήνες πριν, #539

Εξαιρετικές σκέψεις...

Πράγματι, τι μαγεία είναι αυτή, όταν ακούς κάποια πράγματα που περιέχουν μέσα πολλές \"άγνωστες λέξεις\", πολλώ δε μάλλον \"αγνωστα μηνύματα\", αλλά συνεχίζεις την εξερεύνηση γιατί πιστεύεις πως κάτι θέλουν να σου πουν, κάτι πολύ - πολύ σπουδαίο, πως αυτά τα άγνωστα σε αφορούν, σε προκαλούν να τα αποκωδικοποιήσεις; Το ταξίδι, το ταξίδι...

¸τσι άκουγα κι εγώ τη μουσική με τα άγνωστα ονόματα και νοήματα από πολύ μικρός. ¸τσι, φοιτητής, γνώρισα και το Θανάση Παπακωνσταντίνου (Δίπλα στο Σωκράτη) το '94 , έναν άνθρωπο που κατ´ αρχήν φαινόταν να λέει και να τραγουδάει φαινομενικά ... \"ο,τι τον φωτίσει ο θεός\". Δεν ήταν όμως έτσι. ¼ταν αφήνεις το νου να ταξιδεύει και το παλεύεις, και δε σταματάς και λες να το!... έρχεται... έρχεται να μου πει, να με πειράξει, το πιάνω από εδώ, το χάνω από εκεί, κάτι σαν \"πεταλούδα που δαγκάνει\" που έλεγε κι ο Ελύτης. Είχε πολά να μας πει.

¼χι παιδιά, ας μην κάνουμε κριτική στους κάθε λογής τεχνοκράτες, γιατί να μην κουβεντιάσουμε για τα μηνύματα που έχει πάρει ο καθένας μας από αυτές τις εμπειρίες; Γιατί να κάνουμε απλώς καταγγελτικά χτυπήματα στα πλήκτρα του υπολογιστή μας;

Θα μεταφέρω την κουβέντα σε καινούρο Thread, δεν υποτιμώ το θέμα που ανοίχτηκε, ποντάρω όμως στο extreme σενάριο τού (ή τής ; ) soares, ας πάμε όλοι να γράψουμε μια ατάκα σε αυτό...

Τα σέβη μου
Γλυκά θα ανοίξει η Κλειδαριά της Πόρτας για το Σύμπαν...
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: