Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Thanasis kai Basket

Thanasis kai Basket 17 έτη 4 μήνες πριν, #12206

  • Enypnio
  • Enypnio's Avatar
Οι έλληνες του ΝΒΑ

``Στην Αμερική, Ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες κι εκεί`` λέει το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου που αναφέρεται στους έλληνες που άφησαν την πατρίδα για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ. Πλέον, οι πολιτικοοινομικές συνθήκες μπορεί να μην αναγκάζουν τους έλληνες να μεταναστεύσουν, όμως, για τους έλληνες παίκτες το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι ένα μεγάλο όνειρο. Η Ελλάδα ...φύτρωσε και στο ΝΒΑ και μέσω του Sport.gr δείτε τις επιδόσεις του Βασίλη Σπανούλη, του Ανδρέα Γλυνιαδάκη και του Ιάκωβου Τσακαλίδη στα 30 πρώτα παιχνίδια της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.
Φωτογραφίες














Διαβάστε επίσης



Μεταγραφή ...βόμβα στο ΝΒΑ, στο Ντένβερ ο Αλαν Αϊβερσον!


Την επιστροφή του στα παρκέ σκέφτεται ο Σ. Κεμπ και συζητάει με ομάδα της Ιταλίας!





Βασίλης Σπανούλης
Αμέσως μετά το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας και την κατάκτηση της 2ης θέσης με την Εθνική ομάδα ο Βασίλης Σπανούλης ετοίμασε τις βαλίτσες του για το υπερατλαντικό ταξίδι. Οι Χιούστον Ρόκετς του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και το όνειρο του \"Kill Bill\" έγινε πραγματικότητα. Στα φιλικά προσαρμογής ο Σπανούλης πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και δέχθηκε πολύ καλά σχόλια για τα προσόντα του. Οι συνθήκες βέβαια στο ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικές και τα παιχνίδια πάρα πολλά. Με το ξεκίνημα της περιόδου ο τεχνικός των Ρόκετς, Τζεφ Βαν Γκάντι άφησε στον πάγκο τον Σπανούλη, παρά τα πολύ καλά λόγια που έλεγε γι’ αυτόν. Ο Σπανούλης είναι rookie, δηλαδή πρωτοεμφανιζόμενος στο NBA και παραδοσιακά αυτοί οι παίκτες πρέπει να κάθονται για πολύ ώρα στον πάγκο. Είναι ένας από τους άγραφους νόμους του ΝΒΑ και αυτό ο V-Span το ξέρει καλά και περιμένει... Ωστόσο, φροντίζει όταν μπαίνει στο παρκέ να μην περνάει απαρατήρητος, έστω κι αν αγωνίζεται για 3 ή 4 λεπτά.

Οι Ρόκετς από την 1η Νοεμβρίου που δώθηκε το πρώτο τζάμπολ στο ΝΒΑ έχουνν δώσει συνολικά 30 παιχνίδια. Ο Σπανούλης έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα 17 από αυτά. Ας δούμε τις επιδόσεις του: Σε 10 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα έχει 2.7 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1 λάθος ανά παιχνίδι.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης
Ο έλληνας σέντερ είναι ο 2ος έλληνας ρούκι που αγωνίζεται στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου. Από την περασμένη σεζόν ο Γλυνιαδάκης αναζητούσε μία θέση στο ΝΒΑ, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα βελτίωσης των παικτών του ΝΒΑ το NBDL. Σε αυτή τη λίγκα ο έλληνας άσος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και το καλοκαίρι του 2006 πολλές ομάδες τον δοκίμασαν στα καμπ τους. Τελικά, η σκληρή δουλειά και η επιμονή του Γλυνιαδάκη τον δικαίωσαν, αφού ήρθε το συμβόλαιο από τους Σιάτλ Σούπερσονικς. Το ταλέντο και τα πλούσια σωματικά προσόντα έπεισαν τους Σόνικς για να τον αποκτήσουν. Ο Γλυνιαδάκης είναι ρολίστας στους Σόνικς, ωστόσο, αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την προσφορά του που είναι πολύτιμη, αφού δίνει πολλές και σκληρές μάχες κάτω από τα καλάθια με τα υπόλοιπα θηρία του ΝΒΑ.

Ο Γλυνιαδάκης έχεια αγωνιστεί στα 12 από τα 29 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Σόνικς. Ας δούμε τις επιδόσεις του: Σε 65 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα έχει 1,4 πόντους και 1 ριμπάουντ.

Ιάκωβος Τσακαλίδης
Ο πιο παλιός έλληνας που αγωνίζεται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι ο Ιάκωβος Τσακάλιδης. Κάτοικος Μέμφις ο \"Τζέικ\" διανύει ήδη την 6η του χρονιά στο ΝΒΑ και συνεχίζει να αποτελεί μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του. Ο ύψους 2.18 θηριώδης έλληνας σέντερ, ασφαλώς, δεν ξεκινάει βασικός, καθώς μπροστά του βρίσκεται ο ισπανός σούπερ σταρ, Πο Γκαζόλ, ωστόσο, είναι πολύ αγαπητός στο Μέμφις. Αλλωστε, χρειάζεται μόλις 2 ματς για να φτάσει τα 300 συνολικά στο ΝΒΑ.

Από την 1η Νοεμβρίου που ξεκίνησε η σεζόν οι Μέμφις Γκρίζλις έχουν δώσει συνολικά 30 παιχνίδια και ο Τσακαλαίδης έχει αγωνιστεί στα 19 από αυτά. Ο \"Τζέικ\" ξεκουράζει τον Γκαζόλ για περίπου 13 λεπτά ανά παιχνίδι και τα συνολικά στατιστικά του είναι 3 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 1 λάθος.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

Re:Thanasis kai Basket 17 έτη 4 μήνες πριν, #12208

  • alvaro
  • alvaro's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Ανώτερος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 44
  • Κάρμα: 0
Κι η συγκυρία είναι ότι ένας εκ των τριών, ο Βασίλης Σπανούλης, μεγάλωσε κι αυτός στον τόπο που \"κρυφό παράπονο έχει\".
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: