Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ 15 έτη 2 μήνες πριν, #28316

  • Twins Mama
  • Twins Mama's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Φρέσκος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 4
  • Κάρμα: 0
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Μαλακάση 12, Αθήνα 111 43 τηλ./φαξ 210 92 12 900

Web site www.theatropapoutsi.gr e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.




Tραγούδια από τη Νάξο

διανθίζουν θεατρική παράσταση



Με τραγούδια από τη Νάξο, τη Σαμοθράκη, την Κάλυμνο, τη Σκύρο, και άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι διανθισμένη η παράσταση Ήθελα να σʼ αντάμωνα που παρουσιάζει το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο. Με αποκορύφωμα την ʽκούπαʼ της Καρπάθου, το έργο παρακολουθεί –μʼ έναν κάπως ασυνήθιστο τρόπο– την ιστορία του Κωσταντή, ενός γυρολόγου μουσικού που έζησε πολλά και αγαπήθηκε πολύ. Ο Κωσταντής είναι ένα πρόσωπο που κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, όπως ακριβώς οι ήρωες των παραμυθιών και των παραλογών. Τον συναντάμε κατά το πέρασμά του στον Κάτω Κόσμο, αλλά οι αναμνήσεις των ζωντανών τον καλούν πίσω και, μπροστά στα μάτια των θεατών, ξετυλίγουν τη ζωή του από το τέλος προς την αρχή. Χαρές και λύπες εναλλάσσονται επί σκηνής, καθώς λαμβάνουν χώρα γεγονότα που σημάδεψαν τον κεντρικό ήρωα και όσους τον γνώρισαν. Τραγούδια και μελωδίες συνοδεύουν την αντίστροφη πορεία του, από τις τελευταίες του ώρες μέχρι την παιδική του ηλικία. Κάθε ανθρώπινη στιγμή βρίσκει τη μουσική της έκφραση μέσα στην τεράστια γκάμα της λαϊκής παράδοσης. Και κάθε σκοπός βοηθά τις αναμνήσεις να γίνουν παρόν. Και οι αναμνήσεις είναι εκείνες που τελικά πετυχαίνουν αυτό που μοιάζει αδύνατο. Με οδηγό τη μνήμη και συνοδοιπόρο τα τραγούδια, ο Κωσταντής βρίσκει το δρόμο της επιστροφής στη ζωή…

Το ιδιαίτερο γνώρισμα του Θεάτρου του παπουτσιού, δηλαδή η δημιουργία παραστάσεων με ζωντανή μουσική και υλικό από την ελληνική παράδοση, διατηρείται και στο Ήθελα να σʼ αντάμωνα, όπου τραγούδια και μελωδίες δε διανθίζουν απλώς την παράσταση, αλλά αποτελούν οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι της. Παράλληλα, μέσα από λαϊκά δρώμενα, η θεατρική δράση καταργεί τα όρια ανάμεσα στη σκηνή και την πλατεία, και οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν στις χαρές των ηρώων, να συμπαρασταθούν στις λύπες τους, αλλά και να γευτούν (στην κυριολεξία) τους μεζέδες και το κρασί που συνοδεύουν κάθε παραδοσιακό αντάμωμα!


Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή με το θέατρο του Νέου Κόσμου και παίζεται κάθε Σάββατο 18:30, Κυριακή 22:15, Δευτέρα και Τρίτη 21:15, στον Κάτω Χώρο του θεάτρου του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου (στάση Συγγρού-Φιξ).



Κείμενο: Μαρία Παπαλέξη

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά - Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Μουσική διδασκαλία - Ενορχήστρωση: ¸λλη Βασιλάτου
Μουσικές συνθέσεις κρουστών: Βασίλης Βασιλάτος - Ιστορίες για κρουστά

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βαγγέλης Λιοδάκης, Άννα Γαρεφαλάκη, Βασίλης Παπαγεωργίου

Λύρα, λαούτο:

Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης



Το κρασί και τα εδέσματα της παράστασης προσφέρει το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ.


Info:

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, ΦΙΞ.

τηλ. 210 9212900<br><br>Το μήνυμα διορθώθηκε από τον/την: Twins mama, στις: 17/02/2009 21:10
Πολλές φορές προσπάθησα,
μα αυτά τα γαμημένα,
αντί να βγούν στα χείλη μου
σφηνώνουν στον αυχένα.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: