Καλώς ήλθατε, Επισκέπτης

ΘΕΜΑ: Andre Maia Band's "Taberna De Fado" @ Zp 87.

Andre Maia Band's "Taberna De Fado" @ Zp 87. 12 έτη 3 εβδομάδες πριν, #34614

  • Re-Define Productions
  • Re-Define Productions's Avatar
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ/Η
  • Φρέσκος Χρήστης
  • Καταχωρήσεις: 19
  • Κάρμα: -3
Το Fado είναι η έκφραση της πορτογαλικής ψυχής. Η αίσθηση μυστηρίου και μελαγχολίας της μουσικής αυτής που γεννήθηκε στη Λισαβόνα (Πορτογαλία), είναι τα στοιχεία που εξασφαλίζουν στο Fado μια εξέχουσα θέση στις λεγόμενες "Μουσικές του Κόσμου". Η πορτογαλική λέξη 'saudade' αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλη το κύριο νόημα του Fado: τη θλίψη του αποχωρισμού, τη νοσταλγία της πατρίδας, την αίσθηση της απώλειας. Το Fado ψάχνει την απόλυτη κορύφωση στο παιχνίδι μεταξύ πόνου και ηδονής, όπου ο έρωτας με το θάνατο βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο. "Το Fado απαιτεί ησυχία", κατά τους πορτογάλους οι οποίοι αρέσκονται να το τραγουδούν βράδυ με πανσέληνο. Η μπάντα μας προτείνει ένα καινούριο τρόπο προσέγγισης του μουσικού αυτού είδους, με βασικό άξονα το διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Η αρχή του ταξιδιού έγινε όταν ο πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής André Maia αναρωτήθηκε πως οι έλληνες μουσικοί "καταλαβαίνουν" και "νιώθουν" τo Fado, τη μουσική μιας κουλτούρας τόσο διαφορετικής από τη δική τους, η οποία -ωστόσο- έχει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κονό...
Η παράσταση αποτελεί μια περιπλάνηση στους ήχους του Fado και στις μουσικές και τα τραγούδια της Πορτογαλίας με όργανα όπως το κανονάκι, το λαούτο, το μπεντίρ και το μπαγιάν. Ο ιδιόρρυθμος αυτός συνδυασμός δημιουργεί μια εντελώς καινούρια ηχητική πραγματικότητα!
Στις 9 Μαρτίου 2012, τρία μέλη της André Maia Band (André Maia, Έφη Ζαϊτίδου και Αλέξανδρος Καψοκαβάδης) θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα "Taberna de Fado". Στις ταβέρνες που παίζεται το Fado συναντιούνται οι άνθρωποι για να μοιραστούν τη μαγική μελαγχολία που εκφράζει αυτή η μουσική.
Γραφικές ταβέρνες... αργά το βράδυ... φως από κεριά... λίγο κρασί... και η φωνή κάποιου που λέει:
Silêncio... Que se vai cantar o Fado!.

"Taberna De Fado" @ Zp 87 -Ζωοδόχου Πηγής 87 Εξάρχεια.
Έναρξη 22.00 . Είσοδος Ελεύθερη.
Τελευταία Επεξεργασία: 12 έτη 3 εβδομάδες πριν, από τον/την Re-Define Productions.
Ο διαχειριστής έχει απενεργοποιήσει τη δημόσια πρόσβαση σύνταξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: