Δελτίο τύπου

1996

«Αν μιλήσω φλυαρώ, αν δε μιλήσω σκάω»

Θα προσπαθήσουμε να μη φλυαρήσουμε. Πρόκειται για το δίσκο «Της Αγάπης Γερακάρης» σε μουσική και στίχους -πλην ενός- του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπου όλα τα τραγούδια -πλην ενός- ερμηνεύει η Μελίνα Κανά.

Είναι η τρίτη φορά που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δημοσιοποιεί τραγούδια του. Για μας, στη ΛΥΡΑ, έχει καταγραφεί σαν δημιουργός με τις υψηλότερες προσδοκίες και τις χαμηλότερες πωλήσεις. Συνεχίζει -όπως μας εκμυστηρεύτηκε- την απέλπιδα προσπάθεια να γράψει κάποτε εκείνο το τραγούδι που θα συγκλονίσει τον ίδιο, πάνω απ' όλα (Κλεμμένο αυτό, από τον Τσεζάρε Παβέζε).

Και για τη Μελίνα Κανά, επίσης είναι ο τρίτος της προσωπικός δίσκος. Η συνεργασία δεν είναι ένας ευκαιριακός συνδυασμός, αλλά προέκυψε ως εκλεκτική συγγένεια, που τα αποτελέσματά της φαίνονται στον ζεστό, συναισθηματικό τρόπο ερμηνείας.

Στην αρχή, υπήρχε ένας προβληματισμός, κατά πόσο θα της ταιριάζουνε τα -σε προσωπικό και ενίοτε βουκολικό ύφος- τραγούδια του Θανάση. Τελικά, το αποτέλεσμα νομίζουμε ότι μας δικαιώνει και μας προσφέρει τη χαρά να ακούσουμε τη Μελίνα και σε άλλου είδους ερμηνείες που δεν την έχουμε συνηθίσει (παράδειγμα, τα «Έρημα κορμιά»).

Βέβαια δώσαμε και στον ίδιο το δημιουργό την ευκαιρία να καταγράψει ακόμα μια φορά -με τον «Αποσπερίτη»- τις φωνητικές του επιδόσεις στη δισκογραφία.

Τους στίχους σε ένα τραγούδι -τη «Βάρδια»- έγραψε ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η ενορχηστρωτική προσπάθεια στηρίχθηκε στις ικανότητες του Κώστα Θεοδώρου, ο οποίος, έχοντας αγαπήσει τα κομμάτια τα χειρίστηκε «με το γάντι». Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι σε κοινή σύσκεψη με το Θανάση πήραν τη ρηξικέλευθη απόφαση να μη χρησιμοποιήσουν ούτι στα τραγούδια.

Πολλά από τα καλά στοιχεία αυτής της δουλειάς δεν θα υπήρχαν αν δεν κατέθεταν την ευαισθησία και την υπομονή τους οι μουσικοί όπως ο ίδιος ο Κώστας Θεοδώρου, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Μανώλης Πάππος, ο Τάκης Φαραζής, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Τάσος Μυσιρλής, ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Κωστής Τσούγκρας, ο Βαγγέλης Τσιαπλές.v

Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν -για άλλη μια φορά- στο «Αγροτικόν», με ηχολήπτη -για άλλη μια φορά- τον Χρήστο Μέγα.

Είναι από τις τελευταίες παραγωγές που επιμελήθηκε -κάτω από τον τίτλο «Λύρα του Βορρά»- πριν από τον επαναπατρισμό της η Ντόρα Ρίζου, η οποία, συν τοις άλλοις, δημιούργησε και πρόσφερε τα κολάζ που συνοδεύουν τους στίχους.

Πάντως εσείς να 'χετε κατά νου ότι: «Ο γραφιάς για τον εαυτό του κακό λόγο δε γράφει».

Δελτία τύπου

Εμπλουτίστε

Θεωρείτε ότι από τις Συνεντεύξεις λείπει κάποια σημαντική συνέντευξη;

Βοηθείστε στον εμπλουτισμό τους με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Επικοινωνήστε μαζί μας με email.

β) Αναφέρετε τη συνέντευξη την οποία επιθυμείτε να συνεισφέρετε, την ημερομηνία που κυκλοφόρησε, το μέσο στο οποίο κυκλοφόρησε, και, σε περίπτωση που δε στείλετε το κείμενο της συνέντευξης, έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) του κειμένου της συνέντευξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: