Δελτίο τύπου 16

17/12/2002

Ο Λαρισαίος συνθέτης Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα δώσει δύο μουσικές παραστάσεις, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στο «Μύλο 1927», στις 10.30 το βράδυ.

Ο ίδιος αναφέρει με χιούμορ, σε σημείωμά του, γι' αυτές:

«Συνήθως, γράφω μόνος μου τα δελτία Τύπου που κατά καιρούς χρειάζομαι(;), ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολές από την αγωνία της προώθησης ενός δίσκου ή μιας εμφάνισης.

Κατ' αρχάς, μου τη δίνει που αναφέρονται σε μένα σαν «ο Θεσσαλός τραγουδοποιός» ή «ο μηχανικός απ' τη Λάρισα». Μ' αυτόν τον τρόπο οι υπήκοοι του κράτους των Αθηνών -κυρίως- εκφράζουν τη λανθάνουσα απορία τους που ένας ιθαγενής της υπαίθρου κάνει κάτι διαφορετικό από το να ξοδεύει τα χρήματά του στα σκυλάδικα της περιοχής.

Επίσης, νιώθω λίγο απατεώνας όταν με εντάσσουν στο χώρο του «έντεχνου» ελληνικού τραγουδιού. Γράφω τις μελωδίες με τον τρόπο των Βησιγότθων και συνεννοούμαι με τους μουσικούς με νοήματα και κραυγές. Άρα, μάλλον στο χώρο του «άτεχνου» τραγουδιού θα 'πρεπε να με αρχειοθετούν, αφού, βέβαια, πρώτα χαράξουν τη σχετική σφραγίδα στο μέτωπό μου.

Είναι αλήθεια ότι δεν εμφανίζομαι συχνά. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι βαριέμαι εύκολα. Έχω διαπιστώσει ότι η δροσιά των τραγουδιών κρατάει το πολύ τρεις συνεχόμενες μέρες. Από 'κει και πέρα αρχίζει η αποκαθήλωση. Μ' αυτήν τη νοοτροπία όμως -των λίγων εμφανίσεων- δε θα μπορούσα να συντηρήσω οικονομικά μια ορχήστρα, εκτός κι αν οι μουσικοί είχανε κι άλλες προσόδους.

Τελικά, βρήκα αυτούς τους μουσικούς πολυτελείας, με τους οποίους τελειώσαμε την τελευταία δισκογραφική περιπέτεια και με τους οποίους θα κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις.

Οι οσιομάρτυρες είναι

- Αποστολάκης Αλέξης, τύμπανα.

- Μπαντούκ Γεώργιος, κιθάρες και άλλα.

- Μπασλάμ Δημήτρης, μπάσο.

- Παπαδόπουλος Μπάμπης, κιθάρες.

- Στόικος Παντελής, τρομπέτα.

- Προσπαθώ να ψήσω και τον Τάσο Μισυρλή να έρθει με το τσέλο. Μέχρι τώρα, πάντως, που γράφω το δελτίο Τύπου δεν τα 'χω καταφέρει.

Στην ηχοληψία και στο γενικό συντονισμό θα είναι ο Τίτος Καργιωτάκης.

Να έχετε υπόψη σας ότι θα παίξουμε κυρίως κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο, το «Βραχνό Προφήτη», αλλά και πολλά από τα καινούρια (εντάξει, θα πούμε και μερικά παλαιότερα, για να μη χαθεί ο μίτος)».

Δελτία τύπου

Εμπλουτίστε

Θεωρείτε ότι από τις Συνεντεύξεις λείπει κάποια σημαντική συνέντευξη;

Βοηθείστε στον εμπλουτισμό τους με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Επικοινωνήστε μαζί μας με email.

β) Αναφέρετε τη συνέντευξη την οποία επιθυμείτε να συνεισφέρετε, την ημερομηνία που κυκλοφόρησε, το μέσο στο οποίο κυκλοφόρησε, και, σε περίπτωση που δε στείλετε το κείμενο της συνέντευξης, έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) του κειμένου της συνέντευξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: