Δελτίο τύπου

28/06/2002

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου, Ώρα Έναρξης: 21.30

Ταξιδεύω με το τρένο από τη Λάρισα προς Αθήνα και πρέπει να γράψω ένα δελτίο τύπου για μένα. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Κοιτάζω από το παράθυρο. Η άνοιξη δίνει συναυλία κι ο ήλιος διευθύνει. Μου έρχεται στο νου ένα απόσπασμα από τα «ποιήματα του Αλμπέρτο Καέιρο» (Αλμπέρτο Καέιρο, ένα από τα ετερώνυμα του Φερνάντο Πεσόα):

«Όποιος είναι στον ήλιο και κλείνει τα μάτια

αρχίζει να μη ξέρει τι ΄ναι ο ήλιος

και να σκέφτεται πολλά πράγματα

γεμάτα ζέστη».

Όταν το δελτίο τύπου μετατραπεί από χειρόγραφο σε τυπικό έγγραφο, δεν θα φαίνεται η διαφορά στη γραφή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τραγούδια. Τις περισσότερες φορές, στη δισκογράφησή τους, η πρωτόλεια εκδοχή χάνει ένα μέρος της δύναμης της για να γίνει πιο ευήκοο το αποτέλεσμα.

Νομίζω πως μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις πρέπει να το διορθώνουμε αυτό. Να αποκτούν ξανά οι μουσικές την άγρια ομορφιά της πρώτης φοράς. Κι ας είμαστε έτσι πιο ευάλωτοι. Στο κάτω - κάτω θα είμαστε πιο ανθρώπινοι. Δεν γουστάρω την πατίνα της τελειότητας (ή δεν μπορώ να την αποκτήσω).

Φρένο.

Με τη βοήθεια του Σωκράτη Μάλαμα, της Μελίνας Κανά και των φίλων μουσικών, θα παρουσιάσω τραγούδια και μουσικές από τους έξι δίσκους που έχω κάνει ως τώρα. Ξεκινώντας από την «Αγία Νοσταλγία» του 1993 και φτάνοντας στην «Αγρύπνια» του 2002.

Δελτία τύπου

Εμπλουτίστε

Θεωρείτε ότι από τις Συνεντεύξεις λείπει κάποια σημαντική συνέντευξη;

Βοηθείστε στον εμπλουτισμό τους με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Επικοινωνήστε μαζί μας με email.

β) Αναφέρετε τη συνέντευξη την οποία επιθυμείτε να συνεισφέρετε, την ημερομηνία που κυκλοφόρησε, το μέσο στο οποίο κυκλοφόρησε, και, σε περίπτωση που δε στείλετε το κείμενο της συνέντευξης, έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) του κειμένου της συνέντευξης.

The Udjat Team Info

Η Udjat Team ευθύνεται για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.
The Udjat Team is responsible for weaving this site.

Αν σας ενδιαφέρει η επικοινωνία μαζί μας, δοκιμάστε το παρακάτω email:
If you are interested in contacting us, please use the email address below: